Laksetatar med dild og purløg
En laksetatar med masser af smag af krydderurter og laks. Den tager næsten ingen tid at lave og smager fantastisk.
Forret til 4-6 personer
- 250 g rå laks som har været frosset ved -20 grader i mindst 24 timer (køb evt. frossent hos fiskehandleren)
- 1 moden avokado
- 1 Forårsløg
- En stor håndfuld dild
- En stor håndfuld purløg
- 1/2 rød chili (smag på den først, hvis meget stærk så start med at putte mindre i)
- Ingefær (knold på størrelse med en tommelfingernegl når skrællet)
- 2 spsk soya
- Salt og peber
- 1 tsk Sennep
- 3 spsk god mayonnaise (lav den evt. selv)
- Saften fra 1/2 – 1 citron
Pynt: skovsyre, persille og parmesanchips
Tilbehør: Knækbrød
Sådan gør du:
- Flyt den frosne laks fra fryseren til køleskabet aftenen før laksetataren skal spises
- Senere samme aften eller om morgenen skæres laksen ud i små tern. Det er lettest når den stadig er lidt frossen
- Forårsløg og chili hakkes fint
- Dild og purløg vaskes og hakkes
- Ingefær rives fint
- Avokadoen hakkes i små tern
- Bland forsigtigt alle ingredienserne undtagen chilien sammen. Prøv at lade være med at røre for meget i det, så avokadoerne bliver helt most
- Put chili i lidt af gangen mens du smager. Tataren må ikke blive for stærkt – så kan du ikke smage laksen.
- Smag evt. til med ekstra citronsaft, salt og peber
- Stil laksetataren på køl indtil det skal bruges og anret umiddelbart inden I skal spise
- Lav eventuelt parmesanchips ved at rive parmesan i små bunker på et stykke bagepapir. De skal bages ca. 5 minutter ved 200 grader i ovnen og er rigtig fine som pynt. Du kan også pynte med blade fra skovsyre og hakket persille.