Laksetatar med dild og purløg

Laksetatar med dild og purløg

En laksetatar med masser af smag af krydderurter og laks. Den tager næsten ingen tid at lave og smager fantastisk.

Forret til 4-6 personer

Ingredienser:Ingredienser til laksetatar

  • 250 g rå laks som har været frosset ved -20 grader i mindst 24 timer (køb evt. frossent hos fiskehandleren)
  • 1 moden avokado
  • 1 Forårsløg
  • En stor håndfuld dild
  • En stor håndfuld purløg
  • 1/2 rød chili (smag på den først, hvis meget stærk så start med at putte mindre i)
  • Ingefær (knold på størrelse med en tommelfingernegl når skrællet)
  • 2 spsk soya
  • Salt og peber
  • 1 tsk Sennep
  • 3 spsk god mayonnaise (lav den evt. selv)
  • Saften fra 1/2 – 1 citron

Pynt: skovsyre, persille og parmesanchips

Tilbehør: Knækbrød

 

Sådan gør du:

  1. Flyt den frosne laks fra fryseren til køleskabet aftenen før laksetataren skal spises
  2. Senere samme aften eller om morgenen skæres laksen ud i små tern. Det er lettest når den stadig er lidt frossen
  3. Forårsløg og chili hakkes fint
  4. Dild og purløg vaskes og hakkes
  5. Ingefær rives fint
  6. Avokadoen hakkes i små tern
  7. Bland forsigtigt alle ingredienserne undtagen chilien sammen. Prøv at lade være med at røre for meget i det, så avokadoerne bliver helt most
  8. Put chili i lidt af gangen mens du smager. Tataren må ikke blive for stærkt – så kan du ikke smage laksen.
  9. Smag evt. til med ekstra citronsaft, salt og peber
  10. Stil laksetataren på køl indtil det skal bruges og anret umiddelbart inden I skal spise
  11. Lav eventuelt parmesanchips ved at rive parmesan i små bunker på et stykke bagepapir. De skal bages ca. 5 minutter ved 200 grader i ovnen og er rigtig fine som pynt. Du kan også pynte med blade fra skovsyre og hakket persille.

 

Nærbillede af laksetatar

Laksetataren kan pyntes på mange måder. Her er der brugt parmesanchips, skovsyre og persille.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *